Centar za investicije i razvoj poduzetništva - CIRP

  • PODSTRANICE

Centar za investicije i razvoj poduzetništva (CIRP) počeo je sa realizacijom projekta „Praćenje stanja i kartiranje zona mrijestilišta endemskih vrsta riba u Hutovom blatu“. Projekt kojeg sufinancira Fond za zaštitu okoliša FbiH trajat će dvanaest mjeseci.

 

Lonđža

 Hutovo blato je prepoznato kao područje od visoke biološke raznolikosti, gdje egzistiraju mnogobrojne endemske i ugrožene riblje vrste. Međutim, u posljednjih 20-ak godina zbog narušenog vodnog režima, širenja stranih invazivnih vrsta, te drugih antropogenih pritisaka mnoge autohtone, a među njima i endemske i ugrožene riblje vrste su dovedene na rub izumiranja. Cilj projekta je uraditi inventarizaciju i procjenu stanja važnih staništa i zona mriještenja endemskih vrsta riba kako bi se definirale buduće mjere za očuvanje i poboljšanja ihtioprodukcije ovog područja. Ovim projektom ostvariti će se iskorak u sakupljanju podataka, te digitalizaciji i uspostavi GIS baze podataka identificiranih zona mrijesta endemskih vrsta riba.

Projekt sufinancira Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH na osnovu provedenog Javnog konkursa za dodjelu sredstava za realizaciju programa, projekata i sličnih aktivnosti iz područja zaštite okoliša za 2023. godinu sa 79.000,00 KM, a sufinanciranje CIRP-a je 21.000,00 KM.

 

0
0
0
s2sdefault

VIJESTI

CIRP logo

Centar za investicije i razvoj poduzetništva - CIRP

SPC Rondo, Kralja Petra Krešimira IV bb, LAM 2 - 1. Kat, 88 000 Mostar, BiH

Mail: info@cirp.ba

 Instagram-Flat-48.png Linkedin-Flat-48.png Facebook-Flat-48 (1).png

 

O NAMA    VIJESTI    INVEST    DIJASPORA    JAVNI POZIV    USPJEŠNE PRIČE    MULTIMEDIJA    KONTAKT

2017-2023 - sva prava pridržana

designer17.png